Ауторство

Већина текстова на блогу су ауторски и објављени, задржавам сва АУТОРСКА ПРАВА над њима, МОРАЛНА И ИМОВИНСКА!

среда, 6. децембар 2017.

Šargarepa

        Да ли је могуће наметати своју вољу другоме и да ли је могуће да други, користећи своју вољу, управљају нама? То питање се провлачи међ' нама од кад је света и века. Многе науке су се занимале тим питањем, доста истраживања је одрађено, пуно сазнања и закључака је изведено из свега тога. Овим питањем су се оптерећивали скоро сви профили људи, од пастира до лекара, од сељака до господе, од дворске луде до краља, од сокачара до филозофа...
Било како било, на знатижељнима је да истражују, а на гладнима знања је да уче. Ако човек жели да сазна нешто, сазнаће на овај или онај начин. Једина разлика у свему томе, налази се у количини сазнања.

        Свакако, свако од нас може пружити одговор на ово питање, уз мало воље. На крају, не морамо одговор пружати другима, одговоримо себи, јер према себи имамо највише одговорности. Желите знати да ли спадате у особе које могу управљати туђим умом? Да би добили овакав одговор, морате урадити један врло једноставан експеримент.
        За успешност спровођења експеримента, неопходно је да будете у друштву своје породице или пријатеља. Оглед се може спровести и без присуства друштва али резултат не осликава право стање успешности, мада вреди пробати. А он се спроводи на следећи начин:
        Док присутни око вас комуницирају, ви се не требате мешати у разговор. Завалићете се у фотељу, на троседу, на столици (свеједно је) и само слушати њихов разговор, без да се удубљујете у тему, у суштину. "Повући" ћете се потпуно и када мислите да можете игнорисати њихово присуство и разговор, концетрисаћете се на себе. (Ако оглед радите сами, без ичијег присуства, морате радити са замишљеним ликом).
        Када постигнете увереност да апсолутно можете владати собом, можете прећи на следећи ниво огледа. Сву своју вољу устремићете ка неком из друштва, кога сте унапред одабрали, не говорећи му о својим намерама ништа. Тада ћете своју десну руку испружити према вашем медијуму и уперити кажипрст у њега. Њега, (а и остале присутне) ће то врло збунити, да на тренутак неће знати шта се заправо догађа. Тада ви користите скренутост њихове пажње, те вам се пружа прилика да предјете на следећи ниво огледа. 
(У овој фази огледа, ако експериментишете сами,  неопходно је погледати слику бр. 1 испод ове теме и прочитати текст). У наставку огледа, полако савијате своју руку у лакту повлачећи је к себи и кажипрстом дајете знак одабраној особи да вам придје. Учинила она то или не, ви сте дошли до краја експеримента, па је и време да се изведу извесни закључци. За оглед је апсолутно небитно хоће ли вам одабрана особа прићи или не. (Они који раде без присутних, треба да виде слику бр. 2).

        Шта сте постигли овим огледом? Уверили сте себе да се снагом воље може управљати на један посредан начин: преко глади за сазнањем (а много врста "глади" прожима наш живот). У овом случају кључни фактор се провукао кроз знатижељу, док у другим случајевима то могу бити хир, надмудривање, угњетавање, немаштина, болештина...  Како је овде радозналост одиграла пресудну улогу, то сте пратили упутства, која су била ништа друго до (види слику бр. 3).

        Поштовани читаоче, да се не бисте повређено осећали, те помислили да се на овај начин ругам вашем интелекту, желим да вам кажем да је ово само један вид управљања нашим умовима и контрола над нама, људима, од стране центара моћи. Иако прост и баналан пример, он ипак говори пуно. И више него што мислимо!

******************************************************


slika br. 1



************************************************************


slika br. 2


***********************************************************


- Алатка за превођење жедног преко воде!
slika br. 3

Нема коментара:

Постави коментар