Потребан материјал:
350 г пишкота (два већа паковања)
200 мл киселе павлаке
200 г шећера у праху
500 г воћа по жељи (банане, малине, купине, вишње, рибизле, јагоде, ананас...)
500 г (3 кесе шлага)
Умутити шлаг, додати шећер у праху, умутити, додати киселу павлаку, умутити.
Сложити пола пишкота на тацну, преко њих премазати умућену смесу. Пишкоте пре ређања умакати у неки сок (најбоље од ананаса) а може и млеко.
Преко тога поређати пола воћа па премазати танко умућеном смесом.
Преко поређати пишкоте, опет нанети умућену смесу, поређати воће и премазати смесом.
Одозго се може украсити какаом, стуганом тестеном чоколадом или по жељи (млевени ораси, лешник...).
Оставити да се добро расхлади.
Нема коментара:
Постави коментар