Ауторство

Већина текстова на блогу су ауторски и објављени, задржавам сва АУТОРСКА ПРАВА над њима, МОРАЛНА И ИМОВИНСКА!

понедељак, 23. август 2021.

Парадајз салата - зимница

Потребно је:

- Парадајз 10 кг
- Со
- Бибер у зрну
- Першун
- Салицил
- Конзерванс

Процес рада:

Пре него што се у било које радњу упутимо, треба припремити флаше од 1л. Добро их четком и неком хемијом опрати, оцедити и ставити у рерну да се "испеку". Довољно је 20 мин. на 200 степени Ц.
Опрати парадајз у води, очистити од петељки и исећи на ситније парчиће у некој посуди.
Самлети на машини за месо.
У самлевену масу убацити со и пробати салинитет масе. Ако је по вашем укусу, додати салицил.
Дорбро измешати и оставити да одстоји преко ноћи на прохладном и проветреном месту.
Сутрадан масу опет добро промешати, додати бибер и ситно сецкани першун.
Пунити флаше до грлића. Пре затварања, у сваку флашу на врху масе, убацити врло мало (двопрст) конзерванса и не мешати. Затворити флаше и оставити у хладном подруму.

Нема коментара:

Постави коментар