Ауторство

Већина текстова на блогу су ауторски и објављени, задржавам сва АУТОРСКА ПРАВА над њима, МОРАЛНА И ИМОВИНСКА!

понедељак, 23. март 2020.

Вирус

     Куд се деде мржња Срба према Хрватима и обрнуто? Куд нестаде неподношљивост између других народа? Комшије, које до јуче не говораху, данас заједнички планирају како да најлакше преброде кризу, која нас је задесила. До пре неки дан брат није поштовао брата, син оца, млад старијег, жена мужа (а ни муж жену) и примера има унедоглед. Све се то беше изосионило, наоружано похлепом и сујетом, општом грабежљивоћшу и без трунке савести.
     Изгледа да људско биће схвата своју крхкост, нејакост, немоћ... тек у тренуцима када га притисне сила, на коју не може деловати. Где су сада "жестоки" момци, да покажу своје мишићаво тело, којим управља полупразна сива маса? Можда би својим силеџијским наступом, натерали зло да задрхти и нестане?
У које мишје рупе се завукоше сексуално дезоријентисане сподобе? Зашто "поносно" не прошетају градовима широм света, можда би ова пошат од вируса, устукнула пред њиховим поносом.
     Где су сада оне певаљке, које су пре вируса стварале хит за хитом? Па, поштоване певаљчице, отпевајте неки свој хит вирусу, можда се он од нежности ваших стихова, и емоција мелодије и хармоније, јадан, истопи или испари (од милине).
     Где су сада људи, који су у нормалним околностима нељуди? Ето вам прилике да своју нељудску страну усмерите према заједничком непријатељу. Будите зли, опаки, сујетни, егоистични, преки, дрски... према ЊЕМУ!
     Поштовано човечанство, схватате ли колико је људски створ мали, ситан, бедан, лако уништив и да, у ствари, не представља НИШТА, чак ни себе, јер ни себе није достојан пред природом, која је тако истинита, јака, вечита, постојана, и све ће бити по њој, све док човек потпуно не потисне из свог речника, и заборави на једну реч - мржња!
     Јер, можда овај вирус напада и уништава само оне који МРЗЕ, ако не овај, а оно један од будућих!

Писано док је у Србији био на снази полицијски сат од 17-05 часова, док је вирус Ковид-19 "харао" светом!

Нема коментара:

Постави коментар