Ауторство

Већина текстова на блогу су ауторски и објављени, задржавам сва АУТОРСКА ПРАВА над њима, МОРАЛНА И ИМОВИНСКА!

недеља, 4. август 2019.

Једнакост

    Жене се поприлично изборише за родну равноправност и једнакост. Настадоше професорке, судинице, полицајке, војникиње... Сходно овоме, што се тиче хороскопа, није ми јасно како превести и применити родну једнакост за жене рођене у знаку Овна, Бика, Рака, Лава, Стрелца, Јарца. А где су у овом случају мушкарци? Ваљда и они имају права на родну једнакост. Замислите: мушкарац а Девица, Шкорпија, Рибе?! Мушкарци рођени у знаку Рибе су двоструко срозани: ем у женском роду, ем у множини! Па докле више?
 И сад, како уградити родну равноправност у свим овим случајевима, а да не дође до повреде достојанства, како код жена тако и код мушкараца?
Можда би речи Овница, Бичица, Рачица, Лавкиња, Стрелкиња, Јарчица или Јаркиња, биле идеално решење за женски род. Што се тиче мушког рода, Девац, Шкорпион и Рибац су називи који би могли савршено пристајати мушкарцима.
Да не буде забуне, за жене никако у ову сврху не користити речи: Овца, Крава, Коза, или за мушкарце Сом, Гргеч... Али, ко зна, можда све ово и прође кроз Парламент... тамо у тој Јевропи, а потом и шире.
    Има ли смисла? Има, ако нема начина! И обрнуто.

Нема коментара:

Постави коментар