Састојци:
- 400 г брашна
- 60 г чећера
- 80 г посног маргарина
- 20 г квасца
- један лимун (кора)
- 250 мл воде
- 50 мл уља
Фил:
- 300 г млевеног мака
- 100 г млевених ораха
- 100 г сувог грожђа
- 3-4 кашике џема
- 200 мл воде
- 100 г посног маргарина
- ванилин шећер
Припремање:
Квасац издробити у шољу млаке воде с кашиком шећера и кашиком брашна, па оставити да надође на топлом месту. Након тога, замесити тесто од преосталог брашна, надошлог квасца, истопљеног маргарина, изрендане коре лимуна, воде и шећера. Оставити да одстоји сат времена.
У међувремену сипати у шерпу 200 мл воде, додати ванилин шећер и маргарин, те мешати док се маргарин не растопи, па умешати млевени мак, орахе, суво грожђе и џем.
Када тесто надође, премесити га, поделити на два дела и растањити оклагијом. Премазати филом и ролати у штрудлу. Пећи 30 мин на 200 степени.
Нема коментара:
Постави коментар